Svogūnai

Svogūnai



EN | |

Naujienos

2016-10-19
Raudonieji svogūnai
2016-09-14
Nekondiciniai svogūnai
2016-09-12
Nauji pakavimo sprendimai
2016-08-08
Svogūnai 2016
2009-01-19
Puslapis pradėjo veikti

Svogūnai - ir sveikatai, ir potencijai


Istorinė svogūno tėvynė - Pietvakarių Azija. Dar senais laikais iš ten svogūnas atkeliavo į Artimuosius Rytus, Šiaurės Afriką bei Europą ir užėmė garbingą vietą kulinarijoje ir liaudies medicinoje.

Kaip rašo DELFI.ee, senovės gydytojai neapsiriko dėl daugelio vertingų svogūno ypatybių. Svogūnas turi daug vitaminų ir mikroelementų, vertingo cukraus, pagal kerotino kiekį svogūnų laiškai lenkia visas daržoves ir nusileidžia tik morkoms. Svogūnuose yra ir citrinų bei obuolių rūgšties, eterinio aliejaus. Būtent dėl to, nepaisant aštraus kvapo ir aitraus skonio, svogūnas priskiriamas ir prie afrodiziakų.

Kadangi svogūne gausu vitamino E, jis būtinas savo potencija nepatenkintiems vyrams. Jau 5 tūkstančius metų žinoma, kad svogūnas stiprina įsimylėjėlių energiją ir sukelia geismą. Impotenciją vyrams gydo svogūnų sėklomis. Sėklas galima sutrinti su medumi santykiu 1 ir 1, o paskui suvalgyti po šaukštelį 3 - 4 kartus per dieną. Nepamirškite galimos alergijos medui ar svogūnams.

Norint pagerinti potenciją, svogūnų reikia valgyti kuo daugiau, bet kokia forma. Tuo pačiu tikslu bus naudinga gerti svogūnų antpilo - po arbatinį šaukštelį prieš valgį 2 - 3 kartus per dieną. Antpilas gaminamas taip: 2 stiklines sutarkuotų svogūnų užpilkite puse stiklinės vandens, savaitei pastatykite į tamsią vietą, paskui perkoškite. Kad neliktų svogūno kvapo, išgėrus antpilo galima pakramtyti duonos plutos ar citrinos.

Vienas iš senovinių receptų: 200 g svogūnų supjaustyti, suberti į indą, apšlakstyti aliejumi, pašauti į orkaitę. Kai svogūnai suminkštės, išimti, sukrėsti į keptuvę, apibarstyti džiūvėsėliais, uždėti antrą svogūnų sluoksnį, užpilti su žalumynais išplaktais keliais kiaušiniais ir iškepti.

Svogūnas karaliauja daugelio šalių virtuvėje. Pavyzdys - prancūziški pusryčiai su svogūnais, kurie bus labai naudingi atėjus gyvenimo rudeniui. Smulkiai supjaustykite svogūnų, sumaišykite su tarkuotais obuoliais ir šakute sutrintu kietai virtu kiaušiniu. Štai jums ir salotos, kurių poveikis maloniai nustebins abu partnerius.

 

Informacijos šaltinis - www.delfi.lt

 


Visos teisės saugomos ©